Hem
  Minnesvärt

  Säljes
 - Kaniner

 Kaniner
 - Hanar
 - Honor

  - Skötselråd
  - Rasstandard

  Om oss
  Länkar

  Gästbok

Om oss


Förgätmigejs Kaniner är en registrerad kaningård inom Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund.
För mer information om vad detta innbär, se Skafs hemsida.

Jag som har kaningården heter Marianne
Kaninerna är min hobby och jag har ställt ut och avlat på Lejonhuvad kanin sedan 2007.
Andra raser jag haft i mindre skala är hermelin, dvärgvädur och Jamora, samt en Fransk vädur och en vit blåögd Belgisk Jätte.
Jag har dessutom precis börjat med Lilla Wiener (slutet av år 2012) och har även några kaniner av rasen Liten rex.

Jag är egenföretagare och driver webshopen och gårdsbutiken Gnagarboden.


Min dröm om egen kanin uppfylldes när jag vid 35 års ålder köpte en liten lejonhuvad 
kaninpojke till mig själv och barnen. Hans goa temperament, mjuka päls och härliga, stora 
yviga man gav mig  mersmak och idag finns fler av denna ras hos oss.  

Jag har kaninerna främst för utställning och avel men självklart kelar och klappar jag och mina 2 yngsta söner även med dem så ofta vi kan.

Kaninerna bor i vårt, för ändamålet, specialbyggda kaninhus intill villan då min äldsta son samt min man är päls- och höallergiker.

Varför Förgätmigej?

Jag kan fortfarande se det framför mig, de små ljusa blå blommorna som växte mellan syrenbuskarna i mormor och morfars berså ute på Ljusterö i Stockholms skärgård. Den påminner mig om soliga somrar med ljumma bad, doften av hav, skriken från måsar och surret från en snurrbåt som tuffar ut ur viken. Härliga stunder och underbara barndomsminnen. Denna lilla blomma har en stor innebörd i sitt namn;

Förgätmigej – (förgät mig ej) ”glöm mig inte

Om oss/Gården
När jag köpte en liten lejonhuvad kanin till kel 2007 föll jag handlöst för denna underbara ras, att han dessutom hade stamtavla gjorde att jag halkade in på det här med utställning och avel.

Jag har kaninerna för att främst ställa ut, precis som andra ställer ut sina hundar eller katter så ställer jag ut mina kaniner. När jag avlar (tar kullar) på mina honor är det för att jag hoppas få fram nya kaniner att ställa ut och tävla med. Av de kaninungar som inte riktigt "har det där lilla extra" som jag söker så säljer jag ungar från de Lejonhuvade kaninerna och Liten rex främst till kel.
Är ni intresserade av att köpa en kanin till kel av mig så håll utkik här på hemsidan under Säljes, Kaniner så ser ni vad jag har.
De kaninungar jag säljer kommer ut på hemsidan först när jag själv har bestämt mig för vilka som ska stanna kvar hos mig. Vilket brukar vara när de är runt 6 veckor gamla. Kaninungarna är redo att flytta när de är 8 v eller äldre.

Avelsmål för kaninerna: Jag avlar för att få fram kaniner som, jag anser, stämmer överens med standarden för just den rasen (enligt Nordisk Kaninstandard 2011) samt stämmer med hur jag anser att rasen ska se ut enligt standardens gällande kriterier. Kaninungar som ej är rastypiska eller i ej godkänd färg säljer jag ej med stamtavla.

Gården 
Min”gård” består av en villa med tillhörande garage och en friggebod för djuren. 
Vi bor i Sollentuna, en av Stockholms norra förorter som ligger utmed E4:an (30min till Uppsala och 20min till Stockholm m bil).

 
Copyrights by Marianne Jargéus & Sanna Snaula Storm Uppdaterad 2012-08-05